Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Probíhající soutěže

HRADECKÝ LETOROST

HRADECKÝ LETOROST

3. ROČNÍK LETNÍHO HUDEBNÍHO FESTIVALU
31. SRPNA 2024 VE 13.00 HODIN, LETNÍ KINO ŠIRÁK, HK

BRATŘI EBENOVÉ

BRATŘI EBENOVÉ

Koncert populární skupiny
23. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

M. V. KOPECKÁ + Z. CZENDLIK

Talk show populárních tváří - V rytmu tance   
16. KVĚTNA 2024 V 19 HOD., ADALBERTINUM, ČS. ARMÁDY 300, HK

Kalendárium akcí

 <  KVĚTEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Doporučujeme #kulturní akce

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu
24.04.2024

zpět


Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu Moderátor Libor Bouček, stand-up Matonohy či Pavláska, travnatá zóna, zastřešené sezení
 
Jednou z hvězd letošního Trnkobraní bude kapela Rybičky 48
 
Kompletní programoznamuje jediný hudebně-švestkový festival v České republice Vizovické Trnkobraní, který se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Fanoušky švestkových oslav letos v pátek rozproudí Rybičky 48 nebo No Name, v sobotu Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus nebo Anna K. a další interpreti a kapely. Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne několik novinek – travnatou odpočinkovou zónu, doprovodný program se stand-up vystoupením Tomáše Matonohy či Lukáše Pavláska, moderaci knedlíkové soutěže v podání Libora Boučka a v neposlední řadě novou značku piva.
 
V pátek se mohou návštěvníci dále těšit na koncert Pokáče a kapely Visací zámek, Desmod, Fleret nebo Reflexy. V sobotu po jedné hodině vypukne tradiční Velká cena Vizovic v pojídání švestkových knedlíků a areál dále roztančí Xindl X nebo kapely Vypsaná Fixa, O5 a Radeček, chybět nebude vystoupení kapely Kosovci. Zahrají také skupiny Doktor P.P., Street 69 nebo Doga. Organizátoři Trnkobraní dávají prostor i mladým talentům, na Facebooku festivalu proběhne soutěž „zahraj si s kapelou na Trnkobraní“, ve které může veřejnost hlasovat pro svého favorita.
 
Trnkobraní letos vychází vstříc přáním svých návštěvníků a zvyšuje festivalový komfort. V areálu přibude travnaté místo pro odpočinek, zastřešená sezení a součástí doprovodného programu se stane opět stand-up comedy Na stojáka!Tomášem Matonohou, Lukášem Pavláskem a Karlem Hynkem. Organizátoři myslí i na nejmenší návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna se soutěžemi. Místní tradice připomene vystoupení folklorního souboru Vizovjánek. V areálu festivalu bude možné opět ochutnat knedlíky s různými ovocnými náplněmi, doprovodný program v likérce zahrne i exkluzivní exkurze do palírny či muzea slivovice, pivovar Svijany, který se stal novým generálním partnerem festivalu, bude mít pro návštěvníky kromě tankového piva připravenou i školu čepování.
 
„Vyslyšeli jsme přání návštěvníků a pro letošní ročník festivalu jsme připravili řadu změn jak z hlediska servisu a zvýšení komfortu pro návštěvníky, tak i rozšíření programu o stand-up Na stojáka! s hvězdnými komiky Tomášem Matonohou a Lukášem Pavláskem. Jsme také rádi, že historicky poprvé bude moderovat knedlíkovou soutěž Libor Bouček,“ říká organizátor festivalu Michal Šesták.
 
Trnkobraní svým návštěvníkům nabízí i nadále vysoký komfort ubytování. K dispozici bude placený VIP kemp, bezpečný, oplocený, hlídaný a osvětlený prostor s nonstop recepcí a úschovnou, možností dobití telefonů, sprchami s teplou vodou, umývárnami a sociálním zařízením s pravidelným úklidovým servisem nebo stanové městečko zdarma.V prostoru před festivalovým areálem bude k dispozici úschovna zavazadel.
 
Vstupenky na Trnkobraní lze do 31. května koupit za sníženou cenuna oba dny za 1700 korun, 2350 s VIP kempem, 900 na pátek, 1000 na sobotu a VIP kemp na dva dny za 750 korun. Na místě bude permanentka stát 1900 korun, s VIP kempem 2600 korun, páteční vstup 1100 korun, sobotní 2100 korun a VIP kemp na dva dny 900 korun. Připraveny jsou slevy pro děti různých věkových kategorií, seniory a ZTP/P. Vstupenky lze koupit na www.vizovicketrnkobrani.cz/vstupenky/. Více na www.vizovicketrnkobrani.cz.
 
Interpreti na letošním 55. Vizovickém Trnkobraní: Desmod, Fleret, No Name, Pokáč, Reflexy, Rybičky 48, Visací zámek, Anna K., Divokej Bill, Doga, Doktor P.P., Karel Hynek, Kosovci, Lukáš Pavlásek, O5 a Radeček, Street 69, Tomáš Klus, Tomáš Matonoha, Tublatanka, Vizovjánek, Vypsaná Fixa, Xindl X
 
Kontakt PR a tiskový servis:
Martina Reková
martina.rekova@4press.cz
Klára Bobková
klara.bobkova@4press.cz
tel. 731 514 462
 
Produkce:
Nedomysleno, s.r.o.
www.nedomysleno.cz
 
Program letošního Trnkobraní:
 
Pátek 23. 8.
Desmod
Fleret
No Name
Pokáč
Reflexy
Rybičky 48
Visací zámek
 
Sobota 24. 8.
Anna K.
Divokej Bill
Doga
Doktor P.P.
Karel Hynek
Kosovci
Lukáš Pavlásek
O5 a Radeček
Street 69
Tomáš Klus
Tomáš Matonoha
Tublatanka
Vizovjánek
Vypsaná fixa
Xindl X

Všichni dobří rodáci

ANNA MACKOVÁ

ANNA MACKOVÁ

Proslulý Krvavý román věnoval Josef Váchal Anně Mackové, nepřítelkyni špatné četby. Dokonce tam svoji družku zpodobnil v postavě s mazlivým příjmením Kocourková. Kdo byla žena, která s ním spojila na padesát let svůj život?

VÁCLAV BAUMANN

VÁCLAV BAUMANN

Málokdo z nás asi prožil v životě tolik dobrodružství jako Václav Baumann. Narodil se 24. srpna 1916 v Jaroměři, dětství a mládí prožil v Holicích.

MOŘIC PÍCHA

MOŘIC PÍCHA

Když se Mořic Pícha narodil, kalendář ukazoval 18. duben 1869.

Tiskové zprávy

Do Klicperova divadla zavítá Barbora Poláková

Do Klicperova divadla zavítá Barbora Poláková

V neděli 1. prosince se v Klicperově divadle uskuteční koncert Barbory Polákové v rámci jejího připravovaného turné Něhy.

KreatFest nabídne praktickou inspiraci, tvořivost, umění a vzdělávání

KreatFest nabídne praktickou inspiraci, tvořivost, umění a vzdělávání

Druhý ročník festivalu kreativity a kreativního učení proběhne v Hradci Králové od 9. do 11. května. Festival KreatFest nabídne bohatý třídenní program složený z workshopů, diskusí, sdílení a tvoření rozprostřený po tvůrčích i vzdělávacích institucích v Hradci Králové. Návštěvníci tak zavítají do knihovny, Centra kreativního muzejnictví, Centra uměleckých aktivit, ale taky Bajkazylu.

Kalendárium akcí

 <  KVĚTEN 2024  > 
POÚT STČT SOBNE
    01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Připravované akce

Kulturní akce - J A R O M Í R   G A R G U L Á K               obrazy, plastiky

Kulturní, společenské, sportovní akce v Hradci Králové a okolí

Kulturní akce v Hradci Králové

Změna programů vyhrazena - Za obsah inzerátů odpovídá zadavatel
Použití jakýchkoliv údajů či obrazového doprovodu z těchto stránek možné výhradně se svolením redakce

Pořadatelé

TOPlist TOPlist